Családbarát Munkahely – 2011-2012.

Családbarát Munkahely – 2011-2012.

Családbarát Munkahely – 2011-2012.

Nincs hozzászólás a(z) Családbarát Munkahely – 2011-2012. bejegyzéshez

Rugalmas munkaidő, családbarát programok – a T-Mátrixnak fontos a munka-magánélet egyensúlya.

csaladbarat_500

Családi programokat, színházlátogatást szerveznek, részmunkaidős lehetőséget biztosítanak dolgozóiknak. Csak néhány címszó abból a pályázatból, amellyel a T-Mátrix Kft. elnyerte a Családbarát Munkahely címet.

A tizenhat munkavállaló és családjuk jól tudja, a cégvezetés elkötelezett a magánélet és a munka egyensúlyának fenntartása mellett. Az 1994-ben alakult generálkivitelező társaság az építőipar egyre nehezebb gazdasági helyzete ellenére is olyan lehetőséget biztosít dolgozóinak, amely általában nem megszokott gyakorlat a munkaadók részéről.

Mint azt Ádám Katalin ügyvezető a díj kapcsán elmondta, a munkavállalók jó közérzete a minőségi munka egyik feltétele. „Biztosítjuk a dohányzás mentes munkahelyet, a dohányzó munkatársainknak folyamatosan felhívjuk figyelmét a dohányzás ártalmaira. Mindenki számára elérhető tisztított, egészséges palackos ásványvizet vásárolunk. Egészségügyi szűréseket szervezünk, 2011. októberében a I.C.C. Kft. érrendszeri szűrésén vettünk részt, melyen természetesen munkaidő alatt, a társaságunk költségére szerveztünk meg a dolgozók részére.

A családi programot szervező kollégáinknak biztosítjuk a szabadságot, rugalmasan kezeljük a munkaidejüket és ötleteket adunk a nyaraláshoz. Minden év június első vasárnapján „Építők Napját” szervezünk, játékkal, kirándulással és bográcsfőzéssel segítjük dolgozóink és családjuk kikapcsolódását a mindennapokból. Színházi évadban havonta színházlátogatást szervezünk a munkavállalók és családtagjaik számára nagy sikerrel.

Kismamáinknak és nyugdíjasainknak biztosítjuk a részmunkaidős lehetőséget. Ezen felül a kismamák rugalmas munkaidőben dolgozhatnak és a napi munkájukat nem terheljük túlórával. A kismamákat, nyugdíjasokat és dolgozóinkat lehetőségeink szerint a kollégákkal összefogva segítséget nyújtunk a szakmánkkal kapcsolatos feladatokban: felújítások, építkezések, adóbevallások, hivatali ügyintézések és jogi problémák megoldásában.

Tevékenységünkből adódóan zömmel férfi munkavállalóink vannak. A férfi munkatársaink szülői feladatainak megoldásához biztosítjuk az apák munkaidő kedvezményét, gyermekápolási táppénzt és a Gyes idejére a fizetés nélküli szabadságot. Szükség esetén lehetőséget biztosítunk a rugalmas munkakezdésre, igazodva az iskola, óvoda és bölcsőde nyitva tartásához. A társadalmi felelősség vállalás a T-Mátrix Kft. életében fontos szerepet tölt be. Dolgozóink időskorára nyugdíj kiegészítésként önkéntes magánnyugdíj pénztári hozzájárulást fizetünk.

Részt veszünk a szakmunkás képzésben gyakorlati képzőhelyként, évi 5-6 tanuló foglalkoztatásával. A munkaerő választásnál a hátrányos helyzetű megkülönböztetést kizárjuk az egyenlő elbírálás elvét maximálisan betartjuk. Környezettudatos és egészséges életmódra nevelést népszerűsítjük oktatással és információ átadással dolgozóink és szakmunkástanulóink részére.

A Családbarát Munkahely cím a T-Mátrix számára az önként vállalt, hálás feladatok elismerését jelenti” – mondta el az ügyvezető.

Leave a comment

Back to Top